achtergrondplaatje

Helaas, Lost in Time is gestopt

Helaas, Lost in Time is gestopt, de techniek laat ons in de steek.. vanaf 1 augustus 2020 is het niet meer mogelijk een ipad te lenen bij de VVV, je kunt het spel niet downloaden.

De techniek van 6 jaar geleden is niet meer. Jammer. duizenden jongeren, ouderen, schoolklassen. scouting, vakantievierders, gezinnen,opa's en oma's hebben ervan genoten. VVV dank voor de samenwerking!! Die was TOP!

Wat is Lost in Time? Een spel? Een geschiedenisverhaal?

Lost in Time omvat twee interactieve stadstours op de iPad: Lost in Time en Aan de Eem. Je speelt het door met je iPad door de stad te lopen, te puzzelen, te speuren en opdrachten uit te voeren. Je maakt daarbij op alle mogelijke manieren gebruik van je iPad (door die te kantelen, of juist recht te houden, een spoor te volgen, een aanwijzing te ontcijferen) én van de omgeving: de stad waarin je rondloopt. Je iPad werkt als je navigatie: op het scherm zie je steeds waar je bent en naar welke tijdspoort of historische plek je toe kunt lopen.

Een spannend avontuur

Lost in Time is een spannend avontuur. Je ontdekt dat Thijmen, een jonge hacker, een tijdmachine heeft gestolen van de professor. Hij reist door de tijd en probeert de geschiedenis te veranderen. Jij reist hem achterna met je iPad als tijdmachine. Zo kun je, als je het binnenstadspel speelt, terecht komen in de Middeleeuwen, waarbij je moet helpen om iemand uit een brandend huis te redden, of in het jaar 1500 waar je een zieke jongen helpt die bijna wordt vergiftigd door een dronken kwalzalver. Lukt het je om Thijmen te vinden? Of blijft hij voor altijd … Lost in Time.

Aan de Eem speelt zich af aan het begin van de industriele revolutie in Amersfoort, de kleine bierbrouwer, overstromingen en veranderingen in de haven zijn verhalen die van prachtige (video-) scenes en leuke puzzels zijn voorzien.

Reis terug in de tijd
In Lost in Time beleef je op een bijzondere manier de geschiedenis van de stad. Als je in het spel naar de 18e eeuw reist, blijk je bijvoorbeeld opeens naast een Waag te staan. (Met een Waagmeester die er nogal vreemde weegmethodes op na houdt). Als je (in het hier en nu) om je heen kijkt, zie je misschien wel dat het gebouw waar je naast staat vroeger écht de Waag was (of misschien nog is). Door het spel leer je waarom de Waag zo belangrijk was (en hoeveel macht de Waagmeesters hadden), en waarom het nog steeds een belangrijk punt in de stad is. Je ziet de geheel vernieuwde Eemhaven, maar ook de gebeurtenissen rond 1880. Geschiedenis wordt door Lost in Time voelbaar & beleefbaar en krijgt voor de spelers waardevolle betekenis.

Voor iedereen
Lost in Time is te spelen door iedereen van 9 - 88 jaar. Als je je kunt voortbewegen door de stad en je kunt lezen (of ten minste één van de spelers), dan staat niets je in de weg om een spannende ochtend of middag Lost in Time te beleven.

Voor gezinnen & groepen
Omdat Lost in Time voor iedereen leuk is, is het een ideaal dagje uit in de stad. Voor gezinnen met wat oudere kinderen, voor opa’s & oma’s met kleinkinderen, voor een vriend(inn)endag, …

Er zijn 4 ipads, voor maximaal 8 spelers beschikbaar.