achtergrondplaatje

FAQ

Veelgestelde vragen

* Is de game alleen voor kinderen? 
De game is voor jong en oud spannend en uitdagend om te spelen. Naast de game-elementen zijn er op verschillende momenten in het spel interviews met betrokkenen, oude foto's en krantenartikelen bijgevoegd.
Tijdens het spel wandel je wel flink door de binnenstad, soms zelfs terwijl er een tijdklok tikt, maar het is ook voor volwassen benen een prima uitdaging.

* Kan ik de game downloaden in de appstore? 
De game is niet meer te downloaden in de Appstore. iPads met de game zijn te huur bij de VVV Amersfoort.

* Wie heeft deze game gemaakt? 
Tempeest uit Utrecht heeft het eerste spel ontwikkeld en de daarbij behorende techniek toepasbaar gemaakt. Het was een ontwikkelproces van enkele jaren.
Speciaal voor Amersfoort is er nóg een spel gemaakt: "Historie aan de Eem". Ook deze game is door Tempeest gemaakt (scenario & regie: Mathijs Geijskes), dit keer in een intensieve samenwerking met de spelers van Levende Historie Amersfoort.
 

* Kan ik de game met mijn eigen iPad spelen? 
Nee dat kan niet. Je kunt de iPad huren bij de VVV Amersfoort. Wil je zeler zokn dat je op de door jou gewenste datum de game kan spelen, maak dan een reservering via het Reserveringsformulier.

* Zijn er dagen dat je de game niet kunt spelen? 
Je kunt het spel op elke gewenst moment spelen, de verhuurmogelijkheden zijn in principe gebonden aan de openingstijden van de VVV. In speciale gevallen, met name voor groepen, is op afspraak een uitleen op andere momenten te organiseren. In de wintermaanden is de VVV op zondag gesloten, dan is de uitleen niet mogelijk.

* Hoeveel mensen kunnen tegelijkertijd het spel spelen? 
Per iPad kunnen 2 tot 3 personen het spel spelen; we hebben 4 iPads beschikbaar, dus een groep van max 8 tot 12 spelers en plm 4 begeleiders personen kan tegelijkertijd het spel spelen. Elk spel bestaat uit verschillende hoofstukken (bijv. alchemie en handel), die in willekeurige volgorde kunnen worden gespeeld. Je hoeft elkaar dus niet steeds achterna te lopen. Na de centrale start gaat iedere groep in het spelgebied zijn weg.

* Is het spel geschikt voor kinderfeestjes? 
Ja het spel is zéér geschikt voor kinderfeestjes, er gingen al velen u voor. De onderleeftijd is plm 10 jaar; voor jongere kinderen zijn én de techniek én de inhoud te complex. Terwijl de kinderen bezig zijn met het spel, kunnen de ouders/begeleiders één of meer centrale plekken kiezen (een terras of een bankje in het gebied), om tijdens het spel de "koek en sopie" te verzorgen.

* Wie zit er achter deze game?
Stichting Produktiekern/Joost Gruijters organiseert dit project.
Zoekt u contact met ons, dat kan via info@lostintimeamersfoort.nl

* Wat moet ik doen als de iPad het niet goed doet tijdens het spel? 
In principe zijn na een lange testfase alle kinderziektes uit het systeem. Door uit het spel-gebied op de kaart te lopen, of door de uitknop in te drukken, kan het zijn dat de iPad "op zwart" gaat. Loop weer het spelgebied in en u komt weer terug op de speelkaart. Zwart Scherm: Dubbelklik op de centrale middenknop, alle openstaande programma's komen in beeld, ook Lost in Time. Bij blijvend niet functioneren kunt u de iPad omwisselen aan de uitgiftebalie.

* Hoel lang duurt de game? 
Het duurt ongeveer 2 a 2,5 uur om de game uit te spelen. Houd hiermee rekening bij het bepalen van het startmoment van het spel. Inleveren van de iPads moet natuurlijk ook binnen de openingstijden van het uitgiftepunt.